Professionele identiteit

Professionele identiteit wordt regelmatig verward met personal branding.

Wat is personal branding?

Veel mensen voelen helaas een zekere gene om zich krachtig en opmerkelijk te profileren.
Om echt volop mee te kunnen doen en in beeld te zijn voor de interessante projecten, moet je in staat zijn om jezelf te laten zien en je toegevoegde waarde duidelijk kunnen communiceren.
Personal branding is jezelf beschouwen als een ‘merk’ en je ook op die manier in de markt positioneren. Het is jezelf presenteren aan de juiste doelgroep waarbij je consistent communiceert wie je bent, waar je voor staat, waar je goed in bent, wat jouw eigenschappen zijn, wat jouw specialiteit is, wat jouw meerwaarde is en wat jou onderscheidt van de rest. Wat kan jij voor iemand kan betekenen.

Wat is professionele identiteit?

Professionele identiteit wordt wel “het model van het zelf” genoemd, het hart van het totale professionele zijn. Dat je weet of ontdekt waar je van bent, wat je wilt in je vak, waar je passie zit en hoe je daar verbinding mee blijft maken. Het gaat om goed willen zijn in dat vak en het met overtuiging uitoefenen, er in leren ‘dansen’, ongeacht de omstandigheden.

Het geeft je veerkracht om met veranderingen en transformaties om te gaan en een kompas voor het eigen leren en ontwikkelen. Het maakt dat je sterk staat en je kwaliteiten maximaal kan inzetten.

Professionele identiteit, voor wie?

Werken aan je professionele identiteit is voor professionals die echt goed willen zijn in hun vak! Voor mensen die willen excelleren in hun vak.

Om te excelleren is het nodig dat je aansluit bij het vuur van je passie. Ik help je om jouw energiebron op te sporen en aan te spreken. Samen gaan we verkennen en de verbinding leggen tussen je werk, je vak, je context (organisatie/wereld) en jezelf. Een verdieping van jou als professional, vanuit persoonlijke (ver)binding met het onderwerp.

Professionele identiteit is maatwerk. Tijdens het intake-gesprek bepalen we wat er voor jouw professionele identiteit nodig is. Neem contact op voor meer informatie en het maken van een afspraak.

Een echte professional werkt vanuit zijn of haar kern. Een professional ís zijn vak.