Coaching

Coaching is begeleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling. Je werkt aan persoonlijke thema’s. Het is bestemd voor iedereen die te maken heeft met veranderingen in professioneel of persoonlijk leven. Gecoacht worden is stilstaan bij jezelf, werken aan jezelf, resultaatgericht met oog en hart voor jouw unieke situatie.

Coaching maakt je bewust, onderzoekt jouw doelen en overtuigingen, geeft inzicht in je situatie en levert een keuze op voor alternatief gedrag om belemmeringen op te heffen. Je gaat met nieuwe ogen naar jezelf kijken. Zo wordt bij jou persoonlijke ontwikkeling weer mogelijk.


Voorbeelden van coachingsvragen:

  • Ik heb behoefte aan een onafhankelijke gesprekspartner die als klankbord kan dienen bij het groeien in een nieuwe rol of functiewaarin andere of zwaardere eisen worden gesteld.
  • Ik wil efficiënter en effectiever omgaan met mijn energie.
  • Hoe kan ik meer invloed uitoefenen in gesprekken en vergaderingen?
  • Ik wil beter leren samenwerken met collega, team of leidinggevende.
  • Hoe ga ik om met lastige situaties in het werk?
  • Hoe kan ik mij (of mijn kwaliteiten/vaardigheden) ontwikkelen?
  • Ik wil een betere balans tussen werk en privé
  • Ik voel mij opgebrand: hoe kom ik weer in balans?


Coaching bij stress- of burnoutklachten

Stress kan het dagelijks functioneren behoorlijk ondermijnen en het plezier in het leven sterk verminderen. Zelfs een langdurig stadium van chronische stress kan iemand lichamelijk en geestelijk volledig uitputten. Zo’n persoon is dan figuurlijk opgebrand en dit wordt tegenwoordig aangegeven als “Burn-out”. Bij een burn-out is men al over de grens heen gegaan door alle symptomen die lichaam en geest al als waarschuwing aangaven te onderschatten.

Om weer goed in je vel te zitten is het van belang dat je stress-signalen herkent, en dat je weet wat je moet doen. Vaak denken mensen dat de klachten tussen de oren zitten, dat is niet zo. Stressklachten komen voort uit een lichamelijke ontregeling die ontstaat door langdurige overbelasting.
Dit heeft invloed op de hormoonhuishouding en het zenuwstelsel. Daardoor word je emotioneel, moe, vergeetachtig of krijg je bijvoorbeeld hartkloppingen, hoge bloeddruk, maagklachten of buikpijn.

Door de specifieke kennis en ervaring kan ik medewerkers met stressproblematiek adequaat begeleiden. De begeleiding is gericht op het verminderen van stress,  het voorkomen van uitval of gericht op een succesvolle werkhervatting na een periode van uitval.


Opzet en afronding

Vooraf vindt een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek plaats. Doel van dit gesprek is om jouw vraag en mijn aanbod op elkaar af te stemmen, maar vooral ook om te ontdekken of het wederzijds klikt. Vertrouwen is de basis voor jouw boeiende persoonlijke ontwikkelingsproces. De trajectinhoud en de kosten stellen we tijdens dit gesprek vast. Pas na dit gesprek beslis jij of je met coaching wilt starten.