Loopbaanadvies / loopbaancoaching / ontwikkeladvies

Elk jaar nemen veel mensen de beslissing naar een (andere) baan te gaan uitzien. Je hebt durf nodig om een nieuwe keuze te maken. Twijfel je misschien of het werk wat je nu doet jou nog steeds op het lijf geschreven is? Waar liggen je kansen? Welke koers kies je en door welke factoren laat jij je leiden? In dit proces kan professionele begeleiding en coaching wenselijk, nuttig of noodzakelijk zijn.

Vooraf vindt een vrijblijvend en kosteloos oriënterend gesprek plaats. Doel van dit gesprek is om jouw vraag en mijn aanbod op elkaar af te stemmen maar vooral ook om te ontdekken of het wederzijds klikt. Vertrouwen is de basis voor jouw boeiende persoonlijke ontwikkelingsproces. De trajectinhoud en de kosten stellen we tijdens dit gesprek vast. Afhankelijk van je vraag en het budget stellen we een programma samen. Het kan gaan over een loopbaankoersonderzoek, loopbaancoaching of een ontwikkeladvies, maar het is altijd maatwerk. Pas na het oriënterende gesprek beslis jij (met je werkgever) of je wilt starten. Een driegesprek met de werkgever erbij behoort tot de mogelijkheden.

Neem voor meer gedetailleerde informatie of het maken van een afspraak contact met mij op.

Wat is een Loopbaankoersonderzoek?

Het loopbaankoersonderzoek is een intensieve en persoonlijke begeleiding op het gebied van leven en werken. Het geeft een beter inzicht in jezelf. In je drijfveren, verlangens, kwaliteiten, valkuilen en (loopbaan)mogelijkheden. Je carrièrekoers wordt duidelijk en je maakt een plan voor toekomstige loopbaanstappen.

Het loopbaanonderzoek bestaat uit een serie gesprekken, die met een frequentie van eenmaal per twee weken worden gevoerd. Ter voorbereiding op de gesprekken krijg je opdrachten mee die je thuis uitwerkt. Het onderzoek duurt in totaal circa drie maanden. Doel van het loopbaankoersonderzoek is het benoemen van het voor jou meest vitaliserende loopbaanperspectief en het maken van een stappenplan om dit te realiseren. Het meest vitaliserende loopbaanperspectief betekent niet per definitie een andere baan. Het kan zijn dat je ontdekt dat jouw huidige baan alles heeft wat jij je maar kunt wensen.
Het onderzoek wordt afgesloten met de bespreking van jouw loopbaanadvies. Dat perspectief wordt vastgelegd in een rapportage, samen met jouw persoonlijk en professioneel profiel. Eventuele aandachtspunten en aanbevelingen worden daarin meegenomen.