Waarom krijgen alle 45-plussers ineens gratis loopbaanadvies?

De subsidieregeling voor gratis loopbaan/ontwikkeladvies voor 45-plussers loopt storm. Waarom heeft de 45-plusser – met de helft van zijn carrière nog voor zich – geld van het Rijk nodig om zich te laten coachen? En hoe kan het dat de regeling zo’n succes is?

Het GRATIS Ontwikkeladvies 45+ is voor alle werkende mensen van 45 jaar en ouder, met een dienstverband van gemiddeld 12 uren per week (bepaalde of onbepaalde tijd). Je krijgt een persoonlijk en op maat gemaakt advies van een loopbaanadviseur. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid trekt 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is. De regeling is beschikbaar in 2019, zo lang er budget is. “Het is belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk en over hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe. Zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden”, aldus Koolmees. Hij benadrukt dat de arbeidsmarkt in rap tempo verandert. Wie mee wil blijven doen moet blijven investeren in zijn eigen ontwikkeling. Minister Koolmees stelt in 2020 ook een budget beschikbaar voor scholingskosten, het Stap-budget (Stimulans Arbeidsmarktpositie).

Vraag jij je wel eens af hoe je huidige werk er over tien jaar uit zal zien? Kun je het huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat het werk dan nog wel? Hoe kun je werken leuk houden? Zou je misschien niet iets heel anders willen? Wat zijn dan de mogelijkheden? En welke stappen moet je dan nemen?

De gesprekken met de loopbaanadviseur (totaal 4 uren) geven je inzicht in je werkkansen en wat je kunt doen om ook later met plezier en met energie te blijven werken. Je krijgt concrete handvatten en adviezen voor je duurzame inzetbaarheid . Deze leg je met de loopbaanadviseur vast in je ontwikkelplan.

Heb jij nog geen gemaakt van het GRATIS Ontwikkeladvies 45-plussers? Een fantastische regeling! En heb jij zin om te werken aan je eigen ontwikkeling? Neem dan contact (www.greetsnijder.nl) op met Greet Snijder Loopbaanadvies & Coaching voor specifieke informatie en aanmelding! Greet is een NOLOC / CMI-gecertificeerde loopbaanadviseur.